Oude Rijntjes

 

Ze komen rechtstreeks uit de bestrating bij een kerk of statige woning: de oude Rijntjes van Het Monumentendepot. Dit zijn zeer bijzondere en chique klinkers die redelijk zeldzaam zijn. De stenen zijn zeer geschikt voor bestrating van uw tuinpad of terras. Ze vallen op door hun mooie, donkere kleuren, zoals blauw, paars en rood. Omdat het oude Rijntjes zijn, zijn ze door de jaren heen prachtig afgesleten. Dit geeft uw tuin of terras een zeer sfeervolle uitstraling.

Oude Rijntjes en IJsselstenen

Bij Het Monumentendepot vindt u zowel oude Rijntjes als IJsselstenen. Deze werden oorspronkelijk gebakken uit de klei uit de uiterwaarden van de Rijn en de IJssel. De kleisoort en het bakproces bepaalden de kleur. Omdat er meer kalk zit in de klei rond de IJssel, zijn deze stenen geel, geelgroen en donkergrijs. IJzerhoudende klei geeft stenen na het bakken een rode kleur. Met oude Rijntjes en IJsselstenen creëert u niet alleen een bijzonder terras, u heeft ook een stukje geschiedenis in uw tuin!

Oude Rijntjes op pallet

Bij Het Monumentendepot leveren we uw oude Rijntjes op pallet of in big bags. We bezorgen de stenen in Nederland en België. Wilt u graag onze Rijntjes ‘in het echt’ zien? Kom dan eens langs bij één van onze showtuinen in Vinkel, Dronten of Alblasserdam. Hier vindt u ook verschillende andere soorten stenen, van oude klinkers tot oude gevelstenen. U mag zelfs een voorbeeld meenemen, om de stenen thuis uitgebreid te bekijken. Vraag een offerte aan bij Het Monumentendepot en u krijgt binnenkort uw oude Rijntjes op pallet geleverd!

 

Interesse? Vraag een vrijblijvende offerte aan! offerte aanvragen